'Wembley mogelijke thuishaven verbouwend Chelsea'

Reacties

Stamford Bridge is toe aan modernisering en uitbreiding. Ruimtegebrek dwingt Chelsea daarom tot bijzondere oplossingen en mogelijk zelfs tot een tijdelijke verhuizing naar Wembley.

'Wembley mogelijke thuishaven verbouwend Chelsea'

Stamford Bridge heeft door de jaren heen al de nodige verbouwingen ondergaan. In de jaren negentig was de laatste grote renovatie, waarbij het stadion de huidige capaciteit van ruim 41 duizend kreeg. Dat is de helft van het recordaantal toeschouwers van het stadion dat in 1877 werd gebouwd en in 1905 de thuishaven van Chelsea werd; in 1935 passeerden er ruim 82.000 mensen de poortjes voor de ontmoeting met Arsenal.

Zoveel mensen zal Stamford Bridge niet meer gaan herbergen. Maar al langer is bekend dat Chelsea de capaciteit met vijftig procent wil vergroten, om ook te kunnen blijven meedoen in de (internationale) top. Een en ander kan bovendien gerealiseerd worden binnen de regels van Financial Fair Play. Omdat een nieuw onderkomen in het zuidwesten van Londen geen optie is, blijft een grondige renovatie over als oplossing voor de capaciteitsproblemen.

Eigenaar Roman Abramovich heeft vorig jaar een werkgroep samengebracht om alle mogelijke plannen te beoordelen. Een jaar van onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot een presentatie van 30 juni tot 2 juli in Stamford Bridge. Dan zullen de diverse scenario's die er liggen worden doorgenomen.

In 1973 onderging Stamford Bridge ook een metamorfose
In 1973 onderging Stamford Bridge ook een metamorfose

Het verdiepen van het veld tot onder het straatniveau, waardoor de tribunes groter worden, en het betrekken van de ruimte van de aangrenzende spoorlijn worden gezien als de logische oplossingen voor het ruimtegebrek. Want veel ruimte heeft Chelsea niet voor uitbreiding. Stamford Bridge wordt omsloten door twee spoorbanen en één weg.

Voor The Blues betekent de noodzakelijke verbouwing wel dat het een paar jaar zal moeten afzien wat de thuisbasis betreft. Bij de ingrijpende renovatie zónder verhuizing zit Chelsea waarschijnlijk zo'n vier jaar in de ellende. Het uitwijken naar het rugby-onderkomen Twickenham of voetbaltempel Wembley betekent dat Chelsea na ruim twee jaar terug kan naar een vernieuwd Stamford Bridge, van alle gemakken voorzien en met plaats voor zestigduizend man. Want dat is het doel van het project waarvoor eigenaar Roman Abramovich zo'n 700 miljoen euro moet ophoesten.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.