Chelsea stelt aandachtig toeschouwer Hiddink niet teleur

Reacties

Onder toeziend oog van de nieuwe manager Guus Hiddink heeft Chelsea meteen een grote stap gezet in zijn beoogde wederopstanding. Door de zege op Sunderland (3-1) werd afstand gedaan van de onderste plaatsen.

Chelsea stelt aandachtig toeschouwer Hiddink niet teleur

Naast Hiddink zat overigens de voormalige topspits Didier Drogba (foto boven), die in de Major League Soccer op 37-jarige leeftijd nog regelmatig laat zien dat hij het scoren niet verleerd is. Zijn werkgever drukte de geruchten over een terugkeer van de Ivoriaan, nu actief voor Montreal Impact en in beeld als mogelijke assistent of zelfs als pinchhitter, meteen de kop in. Gezien de schamele productie van de Londenaren met slechts achttien goals in zestien competitiewedstrijden kan Chelsea immers wel wat aanvallende impulsen gebruiken.

Tegen Sunderland, waar Patrick van Aanholt een basisplaats had tegen zijn oude club, had Chelsea zijn zaakjes ook met het huidige materiaal echter snel op orde. Branislav Ivanovic kopte al na vijf minuten een corner binnen, zeven minuten later verdubbelde Pedro de marge. Zo werd er binnen een kwartier al meer gescoord dan tijdens de voorgaande drie competitieduels op Stamford Bridge samen.

Chelsea viert de 2-0 van Pedro.
Chelsea viert de 2-0 van Pedro.

De veilige marge van twee bleef lang op het bord, want drie minuten nadat Oscar een penalty had benut (3-0) deed Fabio Borini namens de bezoekers wat terug. Daarna volgde een sterke fase van de bezoekers, waarin zowel Jermain Defoe als Borini de kans kreeg het weer spannend te maken. Reden voor interim-manager Steve Holland om even zijn stempel te drukken met een paar wissels, waarna er op kansen voor Defoe en Pedro na weinig meer gebeurde.

Met de overwinning was voor een groot deel van het publiek op Stamford Bridge het ontslag van José Mourinho nog lang niet recht te praten. De Portugees, die donderdag de laan werd uitgestuurd, kreeg voorafgaand en tijdens het duel vele steunbetuigingen van de supporters. Cesc Fabregas en Diego Costa, twee vedetten die dit seizoen geen schim zijn van wat ze vorig seizoen waren, werden zelfs uitgejouwd toen de opstelling werd voorgelezen.

Voor zover het nog niet duidelijk was, Hiddink begint aan een gecompliceerde klus in Londen. De conclusie van deze middag is in elk geval dat hij met het afstand nemen van de degradatieplaatsen een kleine zorg minder heeft als hij komende week aan de slag gaat. Chelsea is nog wel altijd maar vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.