Chelsea stelt Hiddink aan als manager

Reacties

Guus Hiddink maakt net als in 2009 het seizoen af bij Chelsea. De voormalige bondscoach van Oranje neemt op Stamford Bridge het roer over van de ontslagen José Mourinho.

Chelsea stelt Hiddink aan als manager

De inmiddels 69-jarige Hiddink kende statistisch gezien in Londen zelfs zijn beste tijd als trainer ooit. Toen hij in februari 2009 de ontslagen Luiz Felipe Scolari afloste, pakte hij in de resterende 22 officiële duels gemiddeld 2,41 punten. Hij is daarmee ook de beste Chelsea-manager in de historie van de Premier League. Met de winst van de FA Cup sloot hij de jaargang ook af met een hoofdprijs.

Hiddink werd in juni dit jaar ontslagen als bondscoach van Nederland, dat onder zijn leiding de EK-kwalificatie uiterst teleurstellend was begonnen. De Varssevelder gaf eerder al tegenover Voetbal International aan nog niet te denken aan een pensioen. 'Het topvoetbal blijft altijd trekken. Er komen de laatste tijd wel dingen op mijn pad, maar dat waren geen klussen waar ik meteen wilde instappen. We zullen wel zien, het is afwachten.'

Een rol in de strijd om de Champions League-tickets lijkt dit seizoen uitgesloten, maar wel doet Chelsea op andere fronten nog mee om de prijzen. De club is nog actief in het toernooi om de FA Cup en de Champions League, waarin Paris Saint-Germain wacht voor een plek bij de beste acht van Europa.

Chelsea neemt het zaterdagmiddag op tegen Sunderland. De Londenaren maken bekend dat Steve Holland, die zaterdag nog de honneurs waarneemt, samen met Eddie Newton Hiddink gaan assisteren. Holland was ook al assistent van Mourinho, terwijl Newton intern promotie maakt. Hij was eerder al de rechterhand van Roberto Di Matteo en bekleedde nu een rol in de jeugdopleiding.

Op de clubwebsite spreekt eigenaar Roman Abramovich zijn vertrouwen uit in Hiddink. De Rus verwacht dat de Nederlander in huis heeft wat er nodig is om het beste uit 'de getalenteerde Chelsea-ploeg' te krijgen.

Met zijn tweede periode bij Chelsea wordt het cv van Hiddink als trainer alleen maar imposanter. Als bondscoach was hij in dienst bij Nederland (twee ambtstermijnen), Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. Bovendien was hij trainer bij PSV (twee keer), Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid, Real Betis en FC Anzhi.

Guus Hiddink won in 2009 met Chelsea de FA Cup.
Guus Hiddink won in 2009 met Chelsea de FA Cup.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.