Chelsea jaagt op Londense jubileumzege tegen Fulham

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen Fulham en Chelsea van zaterdag (16.00 uur).

Chelsea jaagt op Londense jubileumzege tegen Fulham

Fulham

Klassering: twintigste plaats (21 punten uit 27 duels)
Vorm: V-V-G-V-G

Felix Magath brak vorige week bij zijn debuut als hoofdcoach van Fulham radicaal met het René Meulensteen-tijdperk. Voor het duel bij West Bromwich Albion had de Duitse oefenmeester de basisopstelling op liefst vijf plaatsen gewijzigd. De tijdens de transferwindow aangetrokken Dan Burn en William Kvist zaten op de bank; de van Manchester United overgekomen Ryan Tunnicliffe (op voorspraak van Meulensteen) was zelfs naar de tribune verwezen. Daarvoor in de plaats keerden onder anderen de ervaren Brede Hangeland en Scott Parker terug.

De komende elf competitiewedstrijden staan uitsluitend in het teken van handhaving. Derhalve zal Magath naar verwachting weinig speeltijd inruimen voor de zogeheten jonge talenten. Tunnicliffe (21) kreeg vorige week al te horen per direct te mogen vertrekken en is voor de rest van het seizoen verhuurd aan Wigan Athletic. Zijn maatje Larnell Cole (20), eveneens in januari aangetrokken van The Red Devils, voetbalt nu op huurbasis voor Milton Keynes Dons.

Uitgelicht
Darren Bent behoorde niet tot de wedstrijdselectie tijdens Magaths debuut. Pas drie goals maakte de dertienvoudige international dit seizoen onder Meulensteen en daarvoor Martin Jol. Voor het duel met Chelsea zou Magath een herkansing voor Bent moeten overwegen. De laatste zes keer dat de aanvaller in competitieverband tegen The Blues voetbalde, scoorde hij vier keer.

Fulham had zijn hoop voor dit weekend eigenlijk gevestigd op Konstantinos Mitroglou. Maar nog altijd wacht de Griekse recordaankoop, op 31 januari voor vijftien miljoen euro gekocht van Olympiakos, op zijn debuut. Volgens Magath is Mitroglou nog niet fit genoeg voor de Premier League.

Chelsea

Klassering: eerste plaats (zestig punten uit 27 duels)
Vorm: G-W-W-G-W

Op Stamford Bridge heerst de nodige opwinding. De komende week kan Chelsea de voorsprong op Manchester City tijdelijk vergroten tot negen (!) punten. Dit omdat City (nummer drie Premier League, de ploeg met de minste verliespunten) vanwege de League Cup-finale en verplichtingen om de FA Cup zijn eerstvolgende twee competitieduels heeft uitgesteld.

Naast het psychologische voordeel op de grote concurrent is een zege bij Fulham noodzakelijk om de druk op de aanvallers te verlichten. Afgelopen woensdag, in de Champions League tegen Galatasaray (1-1), verschafte het Chelsea van manager José Mourinho zich een goede uitgangspositie voor een plaats in de kwartfinale.

Toch barstte opnieuw de discussie los over het rendement van de spits. In de Premier League zijn The Blues al twaalf opeenvolgende duels ongeslagen, maar een gebrek aan klinisch scorend vermogen heeft onderweg tot puntenverlies geleid. 'Dat is nu eenmaal Chelsea', foetert Mourinho. 'Sommige teams weten uit drie kansen drie keer te scoren. Wij krijgen er vijf en maken er maar één.'

Uitgelicht
Chelsea gaat bij Fulham op jacht naar zijn honderdste competitiezege in de Premier League op een Londense rivaal. Tot dusverre speelden The Blues op het hoogste niveau al 200 keer tegen een stadgenoot. Daarvan werden er 99 gewonnen en 42 verloren. Op de Premier League all-time London derby table bezet Chelsea de tweede plaats achter Arsenal. Dat speelde er reeds 201 en won er 105.

Onderlinge historie

Afgaande op de statistieken heeft Fulham weinig hoop op een zege tegen Chelsea. Al vijftien opeenvolgende competitieduels wisten The Cottagers niet van hun stadgenoot te winnen. Op 3 maart 2006 wonnen ze met 1-0 dankzij een treffer van Luis Boa Morte; Collins John stond toen nog bij Fulham in de aanval. Felix Magath en José Mourinho stonden in het seizoen 2004/05 tegenover elkaar in de Champions League. In de kwartfinale werd Magaths Bayern München uitgeschakeld door Mourinho's Chelsea. Op Stamford Bridge wonnen The Blues met 4-2, tijdens de return in München zegevierde Bayern met 3-2.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
26/12/2011 Chelsea - Fulham 1-1 Premier League
09/04/2012 Fulham - Chelsea 1-1 Premier League
28/11/2012 Chelsea - Fulham 0-0 Premier League
17/04/2013 Fulham - Chelsea 0-3 Premier League
21/09/2013 Chelsea - Fulham 2-0 Premier League
 
Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.