Chelsea houdt Ajax uit halve finale Youth League

Reacties

Ajax A1 is er niet in geslaagd de laatste vier van de UEFA Youth League te bereiken. De ploeg van trainer Gery Vink werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Chelsea (1-0).

Chelsea houdt Ajax uit halve finale Youth League

Onder toeziend oog van onder meer Frank de Boer, Guus Hiddink en Marc Overmars deden Chelsea en Ajax op het Cobham Training Centre weinig voor elkaar onder, maar in de slotfase van de eerste helft waren vooral de bezoekers gevaarlijk. Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri (foto) slaagden er echter niet in te scoren.

Chelsea Onder-19 deed dat op slag van rust wel. Door een treffer van Kyle Scott stond het halverwege 1-0. Die klap leek hard aan te komen bij Ajax, want na de pauze kwam de titelverdediger lange tijd nauwelijks in de problemen. Kort voor het verstrijken van de reguliere tijd was Carel Eiting nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar van dichtbij stuitte hij op Bradley Collins.

De Chelsea-doelman werd kort daarna gered door de arbitrage toen hij bij een hoekschop, die rechtstreeks in het doel verdween, gehinderd zou zijn. Het bleef uiteindelijk 1-0, waardoor Chelsea zich plaatst voor de halve finale. Anderlecht is daarin de tegenstander. De Belgen waren in de achtste finale met 2-0 te sterk voor Barcelona. Real Madrid en Paris Saint-Germain strijden ook om een plek in de eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.