Chelsea derde na derbywinst, Wigan klopt Newcastle

Chelsea heeft zich in de stadsderby tegen West Ham United verzekerd van de derde plaats in de Premier League. Wigan Athletic versloeg Newcastle United in blessuretijd dankzij Arouna Koné.

Chelsea – West Ham United 2-0De tweede Londense derby van deze zondag begon voortvarend voor de thuisploeg. Eden Hazard pikte een afgeslagen bal op en bediende Frank Lampard met een mooie boogbal. De volledig vrijstaande international kopte de bal in de achttiende minuut binnen. Dubbel feest, want het was zijn tweehonderdste voor de club.

In de tweede helft bewees Hazard nogmaals zijn belang voor Chelsea. Hij zette een een-tweetje op met Juan Mata, soleerde door de West Ham-verdediging en schoot in de korte hoek raak.

Chelsea stijgt door de zege naar de derde plaats in de Premier League. De nederlaag voor West Ham is goed nieuws voor Aston Villa, dat zaterdag zelf Queens Park Rangers versloeg (3-2). West Ham heeft 33 punten, drie meer dan Villa en staat dertiende. Wigan Athletic – Newcastle United 2-1 Jean Beausejour opende de score tegen Newcastle United, dat het nog steeds zonder de Nederlandse doelman Tim Krul moest doen. Voormalig Ajacied Vurnon Anita startte op de bank, in tegenstelling tot Cheick Tioté (ex-FC Twente).

Al voor de openingsgoal was Newcastle-manager Alan Pardew gedwongen tot een wissel. Mathieu Debuchy moest al na dertien minuten geblesseerd het veld verlaten, waarna zijn invaller Massadio Haidara al in de 27ste minuut gewisseld moest worden na een gruwelijke tackle van Callum McManaman, wat hem niet eens geel opleverde. James Perch was de vervanger van Haidara, wat Anita dus de vierde rechtsback maakt in de pikorde van Pardew.

Lang lieten The Magpies weinig zien. Papiss Cissé, aan het begin van de tweede helft gevaarlijk met een poging net over de lat, fungeerde in de 72ste minuut als aangever bij de plotselinge gelijkmaker. Door zijn pass kon Davide Santon vanaf rechts hard raak schieten: 1-1. Het was zijn eerste doelpunt voor Newcastle sinds zijn komst in de zomer van 2011.

Arouna Koné zorgde er in blessuretijd na een scrimmage voor dat de winst alsnog naar Wigan ging. Newcastle blijft veertiende na het verlies, terwijl Wigan achttiende blijft met 27 punten. Nummer zeventien Southampton heeft slechts een punt meer. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.