Arsenal verslaat Swansea, zege Vlaar in degradatiestrijd

Dankzij een doelpunt van Nacho Monreal en Gervinho heeft Arsenal het uitduel met Swansea City gewonnen. Liverpool ging verrassend onderuit bij Southampton, terwijl Aston Villa onderin een belangrijke overwinning boekte tegen hekkensluiter Queens Park Rangers.

Swansea City - Arsenal 0-2Drie dagen na de uitschakeling in de Champions League pakte Arsenal de draad weer op tegen Swansea City en vooral voor rust kreeg de ploeg van manager Arsène Wenger uitstekende kansen om de score te openen. Michel Vorm, die net als Jonathan de Guzman in de basis startte, werd bijvoorbeeld twee keer gered door de lat na schoten van Alex Oxlade-Chamberlain.

Maar ook Swansea deed van zich spreken. Vooral Michu, die dit seizoen al vijftien keer scoorde in de Premier League, was dicht bij een treffer. Na rust viel er veel minder te genieten in The Liberty Stadium, waar beide teams nagenoeg geen mogelijkheden creëerden.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de 74ste minuut kwam Arsenal op voorsprong. De afgelopen transferperiode van Málaga overgenomen Monreal maakte zijn eerste doelpunt in dienst van The Gunners en in blessuretijd maakte invaller Gervinho er nog 0-2 van, waardoor Arsenal de vijfde plaats in de Premier League weer overneemt van Everton.

Southampton - Liverpool 3-1Liverpool was vorige week met 3-2 te sterk voor Tottenham Hotspur, maar gaf die zwaarbevochten overwinning geen goed vervolg op bezoek bij Southampton. Morgan Schneiderlin schoot de thuisclub al na zes minuten op voorsprong, maar na ruim een half uur kregen The Saints een forse tegenvaller te verwerken toen Jos Hooiveld de strijd geblesseerd moest staken.

Een minuut daarna was er echter weer vreugde in het St. Mary's Stadium, doordat Rickie Lambert een vrije trap tegen de touwen schoot. Liverpool kwam in blessuretijd van de eerste helft terug in de wedstrijd door een goal van Philippe Coutinho, maar tien minuten voor tijd besliste Jay Rodriguez de wedstrijd definitief in het voordeel van Southampton door de eindstand op 3-1 te bepalen.

Aston Villa - Queens Park Rangers 3-2Onderin de Premier League boekte Aston Villa een belangrijke overwinning tegen hekkensluiter Queens Park Rangers, dat in de 23ste minuut nog wel op voorsprong kwam door een doelpunt van Jermaine Jenas. De middenvelder schoot de rebound binnen na een schot van Bobby Zamora. Op slag van rust kwam de thuisclub echter op gelijke hoogte na een vlot uitgevoerde counter.

QPR-verdediger José Bosingwa schoot een vrije trap tegen de paal, waarna Villa de tegenaanval inzette. Gabriel Agbonlahor profiteerde van de afwezigheid achterin van Bosingwa en zette beide ploegen op gelijke hoogte. Na een klein uur zorgde Andreas Weimann voor een voorsprong van de thuisclub, maar Andros Townsend schoot beide ploegen weer op gelijke hoogte (2-2).

Een uitstekende actie van Weimann besliste de wedstrijd kort voor tijd alsnog in het voordeel van Villa. De Oostenrijker legde de bal uitstekend terug op Christian Benteke, die het buitenkansje benutte. Door de zege heeft Villa - waar aanvoerder Ron Vlaar de hele wedstrijd speelde - nu zeven punten voorsprong op QPR, waarvoor degradatie weer dichterbij komt.

Overige uitslagStoke City - West Bromwich Albion 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}