Man Utd profiteert van verlies City door doelpunt Rooney

Door thuis te winnen van hekkensluiter Reading is de landstitel weer iets dichterbij gekomen voor Manchester United. Wayne Rooney zorgde voor drie punten op Old Trafford: 1-0. Het was alweer de zesde overwinning op rij in de Premier League.

Man Utd profiteert van verlies City door doelpunt Rooney

Alexander Büttner kreeg voor de tweede keer dit seizoen speeltijd in de Premier League. Als linksback verving hij Patrice Evra, die rust kreeg van manager Sir Alex Ferguson. Ook Robin van Persie had een basisplaats bij United, dat eerder op de dag stadgenoot Manchester City onderuit zag gaan bij Everton (2-0).

Daardoor kon de ploeg van Ferguson vijftien punten voorsprong nemen op nummer twee City, maar eenvoudig ging dat niet tegen Reading. Nadat Ashley Young al een goede kans had gemist, schoot Wayne Rooney met wat geluk de 1-0 tegen de touwen in de 21ste minuut. Maar daarna viel er niet veel te genieten.

Man Utd kwam kort na de treffer van Rooney nog goed weg toen Hal Robson-Kanu maar rakelings naast schoot, maar verder kwam de thuisclub weinig in de problemen. Na rust verzuimde het zelf de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Stuart Taylor redde knap na een actie van Ryan Giggs, terwijl Rooney rakelings over het doel van Reading schoot.

Het bleef uiteindelijk 1-0 in Manchester, waardoor United nu 74 punten heeft uit 29 wedstrijden. Nummer twee City heeft er 59 en lijkt kansloos voor de landstitel. Reading blijft voorlaatste in de Premier League, met 23 punten. Evenveel als hekkensluiter Queens Park Rangers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen