Chelsea dendert bij Southampton door richting koppositie

Reacties

Ook Southampton heeft de opmars van Chelsea in de Premier League niet kunnen stoppen. Eden Hazard en Diego Costa hielpen The Blues aan een 0-2 zege, met een stijging naar de vierde plaats als gevolg.

Chelsea dendert bij Southampton door richting koppositie

In het begin van het seizoen kende Chelsea nog opstartproblemen, maar sinds de omschakeling naar het 3-4-3 systeem draait de ploeg van Antonio Conte op volle toeren in de Premier League. De Italiaanse manager zag zijn elftal de verraderlijke horde Southampton overtuigend nemen. The Saints kregen in de eerste negen competitiewedstrijden slechts acht treffers tegen, maar tegen Chelsea oogde het team plots minder stug.

In de zesde minuut was het namelijk al raak voor Chelsea en in het bijzonder Eden Hazard. De Belg kreeg de bal mee van Victor Moses, kapte Steven Davis uit bij de achterlijn en rondde af met een schot door de benen van doelman Fraser Forster. Het was al het vijfde competitiedoelpunt voor de 25-jarige aanvaller, die vorig seizoen in het voor Chelsea desastreuse jaar een stuk minder productief was. Toen moest Hazard tot de 35ste speelronde wachten op zijn eerste goal in de Premier League en eindigde hij op vier competitiedoelpunten.

De stijgende lijn die Hazard te pakken heeft is tekenend voor de groeiende vorm van Chelsea. De ploeg drukte na rust door tegen Southampton, waar Jordy Clasie en Virgil van Dijk een basisplaats hadden. Diego Costa krulde de bal vanaf een meter of twintig prachtig in de verre hoek en na de 0-2 in de 55ste minuut was er voor Southampton bij vlagen geen houden meer aan. Met kunst- en vliegwerk werd de schade beperkt gehouden door de thuisploeg.

Zo bleef Southampton in de wedstrijd en met dank aan Charlie Austin leek het publiek in het St. Mary's Stadium tien minuten voor het einde zich op te kunnen maken voor een spannende slotfase. Het doelpunt van de man in vorm werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Chelsea kwam vervolgens niet meer in de problemen en trok de voorsprong over de streep.

Door de vierde achtereenvolgende zege blijft Chelsea in het spoor van het leiderstrio Manchester City, Arsenal en Liverpool. Zij hebben 23 punten uit tien wedstrijden, Chelsea moet het met één punt minder doen en neemt het komende zaterdag in eigen huis op tegen Everton. Southampton moet het voorlopig met plaats negen doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.