Liverpool lacht het laatst na spektakelstuk bij Palace

Liverpool heeft het voorbeeld van concurrenten Arsenal en Manchester City gevolgd door in de tiende speelronde van de Premier League te winnen. Crystal Palace werd verslagen: 2-4.

Liverpool verloor op 20 augustus voor het laatst en reisde dus met het nodige vertrouwen naar het zuiden van Londen. Op Selhurst Park werden de toeschouwers getrakteerd op de meest doelpuntrijke eerste helft van het nog prille Premier League-seizoen. De bezoekers gaven zelf het startschot via Emre Can, die in de zestiende minuut afrondde op aangeven van Alberto Moreno, die de bal op zijn beurt prachtig had meegekregen van Philippe Coutinho.

Crystal Palace kwam razendsnel met een antwoord, met dank aan Dejan Lovren. De centrumverdediger raakte de bal verkeerd en James McArthur profiteerde door de uitgekomen doelman Loris Karius te kloppen met een kopbal. Verrast door zijn eigen kopdoelpunt wees de Schot met een verbaasde blik naar zijn hoofd. Dat laatste deed de middenvelder in de 33ste minuut nog eens nadat hij de bal wederom in het Liverpool-doel had geknikt, dit keer uit een voorzet van Wilfried Zaha.

Lovren had ondertussen zijn fout al goedgemaakt door raak te koppen uit een corner van Philippe Coutinho. Dat het bij Crystal Palace niet goed ging met de dekking bij hoekschoppen van Liverpool werd vlak voor rust nog eens duidelijk. Dit keer was Joël Matip de gevierde man na een rake kopbal uit een corner: 2-3.

Voetbalmachine
Lang koesterden de Londenaren vervolgens hoop op wederom een gelijkmaker. De poorten gesloten houden tegen de door manager Jürgen Klopp gecreëerde voetbalmachine bleek echter ook na rust een te zware opgave. Roberto Firmino deelde met een stiftje twintig minuten voor het einde de genadeklap uit nadat hij door Jordan Henderson alleen voor de keeper was gezet. Dat Georginio Wijnaldum een kwartier voor het einde nog inviel, had geen invloed meer op de stand.

Dankzij de 4-2 zege houdt Liverpool gelijke tred met Arsenal en Manchester City, de ploegen die eveneens 23 punten hebben uit tien wedstrijden. City is op basis van het doelsaldo koploper. Crystal Palace blijft door de nederlaag twaalfde.