Chelsea behoudt in extremis riante voorsprong op City

De bovenste twee ploegen in de Premier League gaven elkaar woensdag niets toe. Koploper Chelsea kon in eigen huis pas laat winnen van Everton (1-0), achtervolger Manchester City won op bezoek bij Stoke City een stuk simpeler: 1-4.

Stoke City – Manchester City 1-4
Naast de overwinning die The Potters eerder dit seizoen al boekten op bezoek bij Manchester City (0-1) snoepte de ploeg van Mark Hughes ook al punten af van Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur. Woensdagavond kon Stoke de status van reuzendoder evenwel niet vasthouden.

Door het eerste doelpunt van Sergio Agüero (foto) sinds 3 december 2014 kwam de regerend landskampioen op 0-1, maar een kopbal van Peter Crouch betekende de 1-1 ruststand. Na de pauze moest de thuisploeg alsnog buigen. James Milner stuurde een strakke voorzet van Samir Nasri met het hoofd in de verre hoek, waarna Agüero (vanaf de stip) en Samir Nasri de eindstand bepaalden.

Chelsea – Everton 1-0
Met name in de tweede helft wisten de beide doelmannen zich te onderscheiden. Tim Howard tikte namens Everton een vrije trap van Nemanja Matic fraai uit de bovenhoek, maar de redding van Petr Cech – die Thibaut Courtois op de bank hield – op een inzet van Romelu Lukaku was even later nog veel mooier. Lang leek het in 0-0 te eindigen, zeker toen een late goal van Matic terecht werd afgekeurd.

Dat was echter buiten Willian gerekend. Vlak nadat Everton door de tweede gele kaart van Gareth Barry met een man minder verder moest, zorgde de Braziliaan in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de winnende goal. Het gat tussen Chelsea en City blijft zodoende zeven punten.