Chapecoense verliest emotionele strijd om Super Cup

Reacties

De Recopa Sudamericana is niet in handen gevallen van Chapecoense. De Braziliaanse ploeg streed in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) met uitgerekend Atlético Nacional om de Zuid-Amerikaanse Super Cup, maar in Colombia werd ruim verloren (4-1) door de ploeg die in november van het vorige jaar op verschrikkelijke wijze in het nieuws kwam.

Chapecoense verliest emotionele strijd om Super Cup

De selectie van Chapecoense was eind 2016 onderweg naar Medellín voor de strijd om de Copa Sudamericana, waar Atlético Nacional in de finale tegenover de Braziliaanse ploeg stond. Een vliegramp kostte toen een zeer groot deel van de Chapecoense-selectie het leven, waarna Atlético Nacional de Zuid-Amerikaanse beker aan Chapecoense toekende. Hierdoor kreeg de ploeg automatisch een plekje in de Supercup van Zuid-Amerika, uitgerekend tegen Copa Libertadores-winnaar Atlético Nacional.

In eigen huis won Chapecoense verrassend met 2-1, maar in Colombia poetste Atlético Nacional de nederlaag weg met een eclatante zege. De spelers van de uitploeg kwamen twee dagen voor de emotionele wedstrijd al aan in Colombia en kregen een onderscheiding van de burgemeester van Medellín. Chapecoense begint deze week aan een nieuw seizoen in de Braziliaanse competitie, in de Copa Libertadores 2017 staat de ploeg er niet bijster goed voor in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.