Chapecoense wint emotioneel duel met Atlético Nacional

Reacties

Chapecoense heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een emotionele zege geboekt op Atlético Nacional in de eerste wedstrijd om de Recopa Sudamericana. Het werd 2-1 voor de Braziliaanse club in de Arena Condá.

Chapecoense wint emotioneel duel met Atlético Nacional

Sinds de vliegtuigramp van eind november nabij Medellín die 71 van de 77 inzittenden (waaronder een zeer groot deel van de Chapecoense-selectie) het leven kostte zijn Chapecoense en Atlético Nacional voor altijd aan elkaar verbonden.

Na de tragedie stelde Atlético Nacional voor om de Copa Sudamericana, waar beide teams om zouden strijden, toe te kennen aan Chapecoense. Daardoor kreeg de Braziliaanse club ook het recht om uit te komen in de strijd om de Recopa Sudamericana - de Zuid-Amerikaanse variant van de Europese Super Cup - tegen de winnaar van de Copa Libertadores, toevalligerwijs Atlético Nacional. Voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdagavond maakten de drie spelers die de crash overleefden - Alan Ruschel, Jakson Follmann en Neto - hun opwachting op het veld.

Toen de bal eenmaal was gaan rollen, nam Chapecoense de leiding. Reinaldo verzilverde een strafschop die werd toegekend wegens hands. Macnelly Torres verzorgde na 59 minuten de gelijkmaker namens de Colombianen, maar dankzij een goal van Otávio Luiz in de 74ste minuut trok Chapecoense aan het langste eind. Pas op 10 mei is de return in Medellín.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.