Chapecoense wint eerste internationale duel sinds tragedie

Reacties

Chapecoense heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn eerste internationale wedstrijd sinds de vliegramp van eind november 2016 gewonnen. In de strijd om de Copa Libertadores won de ploeg met 1-2 bij het Venezolaanse Zulia.

Chapecoense wint eerste internationale duel sinds tragedie

Reinaldo en Luiz Antonio (foto) zetten Chapecoense op 0-2, waarna routinier Juan Arango de spanning in de slotfase nog terugbracht met de aansluitingstreffer. Het was de eerste wedstrijd ooit voor Chapecoense in de Copa Libertadores. Door de zege gaat de ploeg meteen aan de leiding in Groep 7 van het toernooi.

Op 29 november kwamen 71 inzittenden van het vliegtuig waarmee Chapecoense naar Colombia onderweg was om het leven. De club zou daar tegen Atlético Nacional om de Copa Sudamericana spelen, maar nabij Medellín sloeg het noodlot toe. Negentien spelers en enkele stafleden kwamen om het leven. Zes personen aan boord overleefden de vliegramp, waaronder de spelers Jackson Follmann, Neto en Alan Ruschel.

Chapecoense werd uitgeroepen tot winnaar van de Copa Sudamericana, nadat Atlético Nacional aangaf de prijs te willen schenken aan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.