Chapecoense eert Atlético Nacional in Super Cup-finale

Reacties

Vier maanden na de verschrikkelijke vliegramp ontvangt Chapecoense volgende week dinsdag Atlético Nacional in de eigen Arena Conda voor de strijd om de Recopa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse Super Cup.

Chapecoense eert Atlético Nacional in Super Cup-finale

Eind november zouden de Braziliaanse en Colombiaanse club elkaar ook al treffen in de finale om de Copa Sudamericana, het equivalent van de Europa League. Onderweg naar Medellín stortte het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense echter neer, met 71 doden tot gevolg. Negentien spelers van de club uit Brazilië kwamen om.

Atlético Nacional stelde na die tragedie voor de beker aan Chapecoense te schenken en zal op 4 april dan ook met open armen worden ontvangen. De inwoners van Chapeco willen Atlético Nacional in hun eigen stadion een speciale eer bewijzen voor hun actie van solidariteit en steun ten tijde van de vliegramp.

Daarvoor was wel toestemming nodig van de Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL), omdat de reglementen voorschrijven dat finales van een continentaal kampioenschap moeten worden gehouden in een stadion met de capaciteit van minstens 40 duizend toeschouwers. De Arena Conda kan slechts 22 duizend fans herbergen.

Het belooft volgende week hoe dan ook een speciale finale te worden tussen het na de vliegramp nog in opbouw zijnde Chapecoense en Atlético Nacional, dat in juli 2016 de laatste winnaar van de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) werd. Op 10 mei staat de return tussen beide clubs gepland in Medellín.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.