Chapecoense heeft twintig nieuwe spelers gevonden

Reacties

Het Braziliaanse Chapecoense gaat twintig nieuwe spelers inschrijven voor het nieuwe seizoen, dat eind januari van start gaat. De club raakte bijna de gehele selectie kwijt bij de vlietuigtragedie eind november.

Chapecoense heeft twintig nieuwe spelers gevonden

Algemeen directeur Rui Costa maakte dinsdag bekend dat de club tussen de achttien en twintig nieuwe spelers heeft gevonden. Neto en Alan Ruschel, die de vliegtuigramp overleefden, krijgen ook een rugnummer. Jackson Follmann bracht het er ook levend vanaf, maar is niet meer in staat om zijn ploeg te vertegenwoordigen op het voetbalveld, aangezien hij een deel van zijn been moest laten amputeren.

Op 26 januari vindt de aftrap van het nieuwe Braziliaanse voetbalseizoen plaats. Chapecoense speelt dan een thuisduel met Joinville. Costa verzekerde dat de club zijn selectie voor de seizoensouverture op orde zal hebben. 'We zijn met een hoop huurconstructies bezig. Dat is een handige manier om snel en goedkoop aan spelers te komen. Veel clubs helpen ons daar ook goed bij.'

Onder meer kampioen Palmeiras, Corinthians en Flamengo gaven al aan sportieve ondersteuning te willen bieden aan Chapecoense. De club mikt op een selectie van tussen de 25 en 27 spelers om de competitie mee te beginnen.

Bekijk hier al onze video's