Celtic-manager ziet geschorste Çiftçi als langetermijnproject

Reacties

Nadir Çiftçi neemt een lange schorsing mee naar zijn nieuwe club Celtic, maar manager Ronny Deila kijkt daardoor niet anders tegen de nieuweling aan.

Celtic-manager ziet geschorste Çiftçi als langetermijnproject

Deila was zich uiteraard bewust van het incident waarbij de 23-jarige Çiftçi vorig seizoen betrokken was. Naar aanleiding van televisiebeelden werd hij aangeklaagd wegens het bijten van Jim McAlister van Dundee, waarvoor hij uiteindelijk zes wedstrijden schorsing plus twee duels voorwaardelijk heeft gekregen.

De Schotse kampioen betaalde ruim anderhalf miljoen euro voor de Nederlandse Turk, maar aan de BBC liet Deila weten de aanvaller te zien als een project voor de lange termijn. 'En dan gaat het niet over drie weken, maar over maanden.'

Met Çiftçi in de basis verzekerde Celtic zich woensdag ten koste van Stjarnan van een plek in de derde voorronde van de Champions League, waarin nu het Qarabag van Rydell Poepon wacht. Door zijn schorsing kan Çiftçi voorlopig alleen Europees in actie komen. Deila: 'Maar we trainen ook veel, dus we krijgen hem heus wel fit.'

Voor Celtic begint de Schotse competitie zaterdag 1 augustus met een thuiswedstrijd tegen Ross County. Çiftçi is speelgerechtigd vanaf de zevende speelronde, waarin op 12 september een uitduel met Aberdeen wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.