Basisplek in voorronde CL lonkt voor Çiftçi na sterk debuut

Reacties

Ronny Deila overweegt serieus om Nadir Çiftçi voor de leeuwen te gooien in de voorronde van de Champions League. De Celtic-manager was namelijk tevreden over het officieuze debuut van zijn nieuwste aanwinst. Woensdag (aftrap 20.45 uur) neemt Celtic het op tegen het IJslandse Stjarnan.

Basisplek in voorronde CL lonkt voor Çiftçi na sterk debuut

Çiftçi werd onlangs door Celtic overgenomen van Dundee United en bij zijn eerste optreden voor zijn nieuwe werkgever maakte de 23-jarige spits direct indruk. Tegen Real Sociedad bereidde hij vrijdag als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd voor. 'Nadir heeft laten zien wat hij aan ons team kan toevoegen', was Deila bij Sky Sports lovend.

'Hij is een goede voetballer', vervolgde de Noorse coach. 'Ik ben heel erg blij dat we hem hebben vastgelegd. Hij gaat een belangrijke speler voor ons worden. Of Çiftçi een basisplaats krijgt tegen Stjarnan? Hij is natuurlijk een optie, we zullen zien wat we gaan doen.'

Het seizoen van Celtic begint woensdag officieel met het Champions League-kwalificatieduel met Stjarnan. Een week later volgt de return. De Schotse kampioen moet twee kwalificatierondes en een dubbele ontmoeting in de play-offs overleven om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken. Virgil van Dijk en Derk Boerrigter zijn naast Çiftçi de andere twee Nederlanders in dienst bij Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.