Celtic-aanvoerder vestigt hoop op nieuweling Çiftçi

Reacties

Het Nederlands getinte Celtic begint woensdag aan een nieuwe poging om de groepsfase van de Champions League te halen. Aanvoerder Scott Brown denkt dat Nadir Çitfçi het verschil kan maken voor de Schotse kampioen.

Celtic-aanvoerder vestigt hoop op nieuweling Çiftçi

Met de Turks-Nederlandse aanvaller in de gelederen kan Celtic volgens Brown net wat extra's brengen. 'Toen Nadir hier kwam, was ik vooral ook blij dat ik niet meer tégen hem hoefde te spelen', zegt de Schot op de clubwebsite over de voormalige speler van Dundee United.

Zonder Çiftçi, maar met wel al Virgil van Dijk en Derk Boerrigter in de selectie, was Maribor in de laatste ronde van de play-offs te sterk. Brown heeft vertrouwen in de nieuwe aankoop. 'Hij werkt hard en is dreigend met de bal aan zijn voet. Hij beschikt over de kracht die we voorin soms misten.'

Tegenstander in de tweede kwalificatieronde is Stjarnan, een club die met zijn ludieke manier van juichen in 2010 wereldwijde bekendheid verwierf. De grote gangmaker van destijds, de getructe middenvelder Halldór Orri Björnsson, keerde dit seizoen terug bij de IJslandse kampioen en is dus in meerdere opzichten de speler om in de gaten te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.