Schotse bond klaagt Çiftçi aan voor bijtincident

Reacties

Nadir Çiftçi, de in Nederland geboren spits van Dundee United, moet vrezen voor een langdurige schorsing naar aanleiding van het bijtincident tijdens de stadsderby tegen FC Dundee.

Schotse bond klaagt Çiftçi aan voor bijtincident

De voormalige aanvaller van onder meer NAC Breda zou op 24 mei dit jaar Jim McAlister hebben gebeten en is daarvoor door de Schotse voetbalbond aangeklaagd. Het incident is de scheidsrechter destijds ontgaan, maar op basis van de tv-beelden kan het dus alsnog zeer vervelend uitpakken voor Çiftçi.

Zijn werkgever steunt Ciftçi overigens volledig, dat liet de club al eerder in een statement weten. 'We hebben vandaag naar aanleiding van deze ernstige beschuldigingen navraag gedaan. De speler is zowel verrast als ontdaan door de aantijgingen en voor de club is het helder dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan dergelijk ontoelaatbaar gedrag. Sterker nog, we willen Nadir prijzen voor zijn reactie op de zowel fysieke als verbale provocaties.'

Suarez
De tuchtcommissie zal Çiftçi laten voorkomen vanwege het bijtincident, waardoor er waarschijnlijk een schorsing van meerdere wedstrijden boven zijn hoofd hangt. In het verleden kreeg Barcelona-aanvaller Luis Suarez al eens zeven wedstrijden schorsing vanwege het bijten van Otman Bakkal (destijds PSV), later tien wedstrijden voor het bijten van Branislav Ivanović (Chelsea) en vorig jaar zelfs een verbanning van vier maanden na het bijtincident met de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.