Celtic maakt opnieuw geen fout tegen Dundee United

De vierde opeenvolgende wedstrijd tussen Celtic en Dundee United is geëindigd in een 3-0 overwinning voor de koploper uit Glasgow. John Guidetti nam een van de treffers voor zijn rekening.

Twee weken geleden troffen de twee clubs elkaar in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi (1-1), waarna woensdag de replay van dat duel op de rol staat. Celtic won thuis met 4-0. Afgelopen zondag speelden beide ploegen ook de League Cup-finale, die door 2-0 werd gewonnen door Celtic. Zaterdag werd de onderlinge serie afgesloten met een competitieduel.

De wedstrijd was halverwege al beslist, want Celtic leidde bij rust met 3-0. Gary Mackay-Steven opende in de zestiende minuut de score, waarna Guidetti de voorsprong verdubbelde. Het slotakkoord kwam van Jason Denayer, die kort voor het einde van de eerste helft de eindstand al bepaalde op 3-0.

Celtic, waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde, heeft nu vijf punten voorsprong op nummer twee Aberdeen. De koploper heeft zelfs nog een duel minder gespeeld. Dundee United is met twintig punten minder de nummer vier in Schotland. Bij de bezoekers kon Nadir Çiftçi het de Celtic-verdediging niet moeilijk maken.