Van Dijk pakt Schotse League Cup met Celtic

Reacties

Celtic heeft de eerste van zijn drie beoogde prijzen voor dit seizoen binnen. In de finale van het toernooi om de Schotse League Cup werd afgerekend met Dundee United (2-0).

Van Dijk pakt Schotse League Cup met Celtic

Virgil van Dijk begon in de basis bij de regerend kampioen, die het tegen dezelfde tegenstander opnam als vorige week in de kwartfinale, die in 1-1 eindigde, van de Scottish Cup. Toen was Van Dijk een van de drie spelers die met een rode kaart van het veld werden gestuurd. Nu leidde hij de verdediging soeverein.

Kris Commons (rechts op de foto) maakte na een klein halfuur de openingstreffer voor Celtic, zijn vervanger James Forrest verdubbelde de marge. De tegenstander stond op dat moment al met een mannetje minder, na rood voor Sean Dillon. Ook Feyenoord-target John Guidetti mocht nog even opdraven in de slotfase.

Door het (voorlopig) wegvallen van rivaal Glasgow Rangers, dat in 2012 naar de vierde divisie werd teruggezet, lijkt Celtic vrij spel te hebben in Schotland. Maar toch is dat niet helemaal zo, want het lukte de club sindsdien nog niet om de Domestic Treble binnen te slepen. Ook voor het kampioenschap liggen de groenwitten, waar ook Derk Boerrigter nog onder contract staat, op koers.

In het toernooi om de Scottisch Cup speelt Celtic op 18 maart de replay van de kwartfinale tegen Dundee United. Het lukte Celtic pas drie keer eerder de felbegeerde treble te winnen, voor het laatst in 2001.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.