Celtic loopt drie punten uit na thuisnederlaag Rangers

Door de verrassende zege van Inverness Caledonian Thistle bij Glasgow Rangers heeft Celtic nu drie punten voorsprong op zijn aartsrivaal. The Bhoys wonnen het uitduel met Kilmarnock.

Kilmarnock-Celtic 1-2Scott McDonald bezorgde Celtic de drie punten op bezoek bij Kilmarnock. Na een klein half uur kon de Australiër doelman Alan Combe passeren en tien minuten voor tijd was McDonald opnieuw succesvol. Danny Invincible had de thuisclub nog voor rust op gelijke hoogte gebracht. Het was aan Combe te danken dat Kilmarnock nog kans maakte op een gelijkspel, want Celtic was veel beter.

Glasgow Rangers-Inverness Caledonian Thistle 0-1Een door Ian Black benutte strafschop in de blessuretijd bezorgde Glasgow Rangers zijn vierde nederlaag van het seizoen. De bal ging op de stip, nadat David Weir een overtreding had gemaakt op David Proctor. Weir werd door de scheidsrechter met een rode kaart van het veld gestuurd. Door de thuisnederlaag heeft Glasgow Rangers nu drie punten achterstand op Celtic.