Celta wint dankzij Nolito duel der revelaties

Het duel tussen Villarreal en Celta de Vigo, de twee revelaties dit seizoen in de Primera División, is gewonnen door de bezoekers (1-2). Nolito zorgde kort voor tijd voor de beslissing.

Villarreal ging de interlandbreak in als lijstaanvoerder, maar Celta de Vigo had - net als Barcelona en Real Madrid - maar één verliespunt meer. Vier minuten voor rust kwamen de Galiciërs op voorsprong via Fabián Orellana, terwijl niet veel later het aluminium de tweede treffer van Celta in de weg stond. Nolito was dicht bij een doelpunt, maar in de slotfase pikte hij alsnog zijn goal mee.

Halverwege de tweede helft trok invaller Denis Suárez de stand gelijk namens Villarreal, dat uiteindelijk met lege handen kwam te staan. Een schot van Orellana belandde in de slotfase op de lat, maar de rebound was een prooi voor Nolito. Die zorgde daarmee voor de vijfde overwinning van Celta de Vigo dit seizoen in competitie. Net als Real en Barça heeft het nu achttien punten.