Ronaldo schrijft geschiedenis bij zege koploper Real

Cristiano Ronaldo heeft als kersvers clubtopscorer aller tijden een belangrijke bijdrage geleverd aan de 3-0 zege van Real Madrid op Levante. De Portugees scoorde tegen de nummer achttien van de Primera División voor de 324ste keer in dienst van De Koninklijke.

Met twee treffers in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF plaatste Ronaldo zich al op gelijke hoogte met Real-icoon Raúl. Waar de Spanjaard 741 wedstrijden nodig had voor 323 treffers, had de nieuwe clubtopscorer aller tijden slechts 310 duels nodig om het record te verbreken.

Het doelpunt waarmee Ronaldo de mijlpaal vestigde, mocht er wezen. De dertigjarige aanvaller kreeg de ruimte van de Levante-defensie om van de rand van het strafschopgebied uit te halen en zorgde met een zuivere knal in de hoek voor de 2-0. Bij de openingstreffer van Marcelo fungeerde Ronaldo als aangever. Na een combinatie met zijn kompaan op de linkerflank schoot de Braziliaan in de korte hoek raak.

Voor Real-trainer Rafael Benítez kwamen de doeltreffende acties van het duo als geroepen. De thuisploeg speelde voor rust niet groots en Levante liet zich bij vlagen voor het doel van Los Galácticos zien. Keeper Keylor Navas redde uitstekend op een knappe kopbal van Deyverson.

De tweede helft speelde Real geroutineerd uit met de comfortabele voorsprong op zak. Twee jeugdproducten van de Madrilenen gaven het thuispubliek na rust meer reden tot tevredenheid. Middenvelder Marcos Llorente (20) maakte als invaller zijn debuut in de hoofdmacht en even later zorgde Jesé voor de laatste treffer van de middag. Het kind van de club rondde een individuele actie af met een overtuigend schot.

Door de zege op nummer achttien Levante neemt Real de koppositie over van Villarreal, dat morgen om 12.00 uur in actie komt tegen nummer drie Celta de Vigo.