Neymar geeft wervelende show weg in Camp Nou

Reacties

Neymar heeft Barcelona met vier doelpunten én een assist aan een overwinning geholpen op Rayo Vallecano. De ploeg van trainer Luis Enrique won in het eigen Camp Nou met 5-2.

Neymar geeft wervelende show weg in Camp Nou

Op voorhand leek een zege tegen de laagvlieger een vanzelfsprekendheid. Het bescheiden Vallecano incasseerde immers twaalf tegentreffers bij de laatste twee bezoeken aan Catalonië (6-1 en 6-0). Toch kwamen de bezoekers zeer goed uit de startblokken en prijkte na een kwartier spelen een verrassende 0-1 stand op het scorebord in Camp Nou.

Javi Guerra slaagde er in een kiezelharde voorzet van Bebé van dichtbij binnen te tikken, waardoor ineens een lastige avond dreigde voor Barcelona. Nog zonder de geblesseerde Lionel Messi, maar met Luis Suárez en Neymar ging de thuisclub in de achtervolging. Daarbij voelde met name de Braziliaan zich geroepen om op te staan en legde hij in een tijdsbestek van tien minuten het fundament voor de 'grote Neymar-show'.

In de 22ste en 32ste minuut mocht de sierlijke aanvaller aanleggen vanaf elf meter en in beide gevallen deed hij dat succesvol. Ook na rust was Neymar tweemaal trefzeker, waardoor de Braziliaan de vierde speler in deze eeuw werd die vier doelpunten in een Primera Division-duel wist te maken. De aanvaller trad daarmee in de voetsporen van de absente Messi, Patrick Kluivert en Samuel Eto'o.

Neymar liet met zijn puike prestatie zijn voeten spreken in reactie op de recente opzienbarende berichtgeving omtrent zijn overgang van Santos naar Catalonië, in de zomer van 2013. De Braziliaan toonde bovendien aan dat een eventuele schorsing, waar zijn vorige werkgever op aandringt, een fikse aderlating zou betekenen voor de manschappen van Luis Enrique. Neymar verzorgde na zijn vierde treffer nog een assist op Suárez, die daarmee de vijfde Catalaanse treffer op het scorebord bracht. De 5-2 (Jozabed) in de slotfase van de bezoekers vormde geen smet op de fraaie zege.

Barcelona komt door de zege in punten gelijk met koploper Real Madrid, dat eveneens achttien punten uit de eerste acht competitieduels verzamelde. Villarreal kan zondag bij een thuiszege op Celta de Vigo de eerste plek heroveren.

De doelpuntenmakers van vanavond: Neymar (4) en Luis Suarez (1)
De doelpuntenmakers van vanavond: Neymar (4) en Luis Suarez (1)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.