Celta de Vigo is vreemde eend in de bijt

Reacties

Er zijn momenteel nog vier ploegen met een ongeslagen status in de vijf grote Europese competities. Behalve grootmachten Bayern München, Real Madrid en Paris Saint-Germain, heeft ook Celta de Vigo dit seizoen nog geen wedstrijd verloren.

Celta de Vigo is vreemde eend in de bijt

Celta kan toch wel gezien worden als meest verrassende ploeg van het ongeslagen kwartet. In de eerste zeven wedstrijden van het seizoen sprokkelde de huidige nummer drie van de Primera División vijftien punten bij elkaar (vier keer winst, drie keer gelijk). Daarmee doet de ploeg van voormalig Feyenoorder John Guidetti (foto) het net zo goed als Real Madrid. Toch staan de hoofdstedelingen een plaats hoger op de ranglijst, door een beter doelsaldo.

Van de vier ongeslagen ploegen staat Bayern er het beste voor. Der Rekordmeister verspeelde in het lopende seizoen nog geen punt en staat dan ook fier bovenaan met de volle buit van 24 punten. Daarmee heeft het al zeven punten voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund, dat zeventien punten haalde in de eerste acht wedstrijden. De vraag in Duitsland lijkt dan ook niet wie de titel pakt, maar wanneer dit gebeurt.

In Frankrijk lijkt Paris Saint-Germain voor het vierde jaar op rij af te stevenen op de landstitel. De steenrijke club uit de Franse hoofdstad heeft na negen duels in de Ligue 1 vijf punten voorsprong op de verrassende nummer twee Angers. Het collectief van trainer Laurent Blanc, met Zlatan Ibramihovic als de grote vedette, won tot nu toe zeven competitiewedstrijden en speelde twee keer gelijk.    

De Premier League en de Serie A hebben allebei geen ongeslagen ploeg meer. In Engeland verbaasde Leicester City, dat zich vorig seizoen knap handhaafde op het hoogste niveau, vriend en vijand door als langste ongeslagen te blijven. Pas op de zevende van de acht tot nu toe afgewerkte speeldagen verloor de ploeg voor de eerste en - tot nu toe - enige keer. Ook in Italië bleef één club verrassend als langste ongeslagen. Sassuolo verloor pas tijdens de zevende speelronde.

Lage landen
In Nederland bleef Ajax als langste zonder nederlaag. De koploper uit Amsterdam verloor tot aan de topper tegen PSV, de laatste wedstrijd voor de interlandbreak, geen duel. De Eindhovenaren bleken in De Arena tijdens de achtste speelronde echter met 2-1 te sterk. Onze zuiderburen hebben nog wel een ongeslagen ploeg. Regerend landskampioen AA Gent, dat dit jaar voor het eerst uitkomt in de Champions League, verloor er van de eerste tien wedstrijden geen één.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.