Celina en Maatsen niet akkoord met straf voor natrappen

Reacties

Bersant Celina en Darren Maatsen zijn allebei niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die de spelers van respectievelijk FC Twente en Go Ahead Eagles voor drie wedstrijden (één voorwaardelijk) wilde schorsen.

Celina en Maatsen niet akkoord met straf voor natrappen

Celina (foto) en Maatsen werden tijdens de twintigste speelronde van de Eredivisie met rood van het veld gestuurd. De aanvallende middenvelder van Twente trapte na richting Danny Holla, nadat de PEC Zwolle-middenvelder op zijn voet was gaan staan. De aanvaller van Go Ahead Eagles maakte een natrappende beweging richting FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. Donderdag behandelt de tuchtcommissie de zaken van het duo in Zeist.

Jurgen Mattheij ging wél akkoord met de uitsluiting voor één wedstrijd, die hem werd voorgesteld na zijn rode kaart tegen Roda JC Kerkrade. De verdediger van Excelsior blokkeerde Roda JC-aanvaller Mitchel Paulissen de weg naar het doel terwijl hij op de grond lag. Mattheij mist daardoor het uitduel met FC Groningen van komende zaterdag.

Jupiler League
In de Jupiler League werden ook schorsingen uitgedeeld. De zwaarste straffen waren voor Michael Chacon (FC Dordrecht) en Gianluca Scamacca (Jong PSV), die drie wedstrijden zijn geschorst voor het 'trappen van een tegenstander'. Jop van Steen (Achilles '29) kreeg twee duels aan zijn broek voor de rode kaart die hij kreeg in het thuisduel met Helmond Sport. Voor Bradley de Nooijer (FC Dordrecht) blijft het bij één wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.