FC Utrecht herstelt zich tegen Go Ahead van bekerzeperd

Reacties

FC Utrecht heeft zaterdag nipt gewonnen van Go Ahead Eagles: 0-1. Daarmee herstelde de ploeg van trainer Erik ten Hag zich voor de teleurstellende uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi tegen SC Cambuur.

FC Utrecht herstelt zich tegen Go Ahead van bekerzeperd

Ten Hag greep in nadat Cambuur na strafschoppen (2-2) de halve finale bereikte. Patrick Joosten en Gyrano Kerk kregen de voorkeur boven Nacer Barazite en Richairo Zivkovic. Andreas Ludwig startte in plaats van Yassin Ayoub.

Ondanks de aanvallende wissels hielp Go Ahead Utrecht in het zadel. Ludwig gaf de bal voor na een knappe individuele actie. Het leek erop dat Kerk binnentikte, maar verdediger Xandro Schenk gaf het laatste zetje en kreeg zodoende de eigen goal op zijn naam. Zo kreeg Go Ahead voor de veertiende keer in twintig speelrondes de openingstreffer om de oren.

Na een weinig spannende eerste helft greep Go Ahead-trainer Hans de Koning in. Hij bracht Darren Maatsen en liet Elvis Manu achter in de kleedkamer. Het optreden van Maatsen bleek slechts van korte duur, want na een kwartier kreeg hij al een rode kaart. Na een overtreding van Mark van der Maarel zag scheidsrechter Ed Janssen een natrappende beweging van Maatsen, die meteen kon inrukken.

Woede bij Darren Maatsen, die na een uur spelen een rode kaart kreeg.
Woede bij Darren Maatsen, die na een uur spelen een rode kaart kreeg.

Hoewel de bezoekers de wedstrijd het liefst zo snel mogelijk in het slot wilden gooien, hield Go Ahead hoop op een goed resultaat. Mede doordat Utrecht het weinige aantal kansen dat het creëerde niet afmaakte. Jarchinio Antonia was aan de andere kant zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Giovanni Troupée greep adequaat in.

Ook het publiek in Deventer geloofde er nog in en moedigde hun ploeg aan om voor de gelijkmaker te gaan. Dat lukte niet en omdat Utrecht aan de andere kant onzorgvuldig omsprong met de kansen bleef het bij 0-1.

Utrecht staat na de zege nog altijd zesde in de Eredivisie en vergrootte de voorsprong op Vitesse tot vier punten. Go Ahead wacht al acht Eredivisie-wedstrijden op een overwinning en werd later op de avond weer hekkensluiter door de zege van Roda JC op Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.