Roda JC plots doelpuntenmachine tegen Excelsior

Roda JC Kerkrade heeft zaterdag veel vertrouwen getankt. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou had dit seizoen veel moeite met scoren, maar ontpopte zich tegen Excelsior tot een doelpuntenmachine: 4-0.

Bij Roda ging het na een bewogen week weer over voetbal. Afgelopen dinsdag werd bekend dat de Zwitser Aleksei Korotaev een minderheidsaandeel had genomen in de club en daarvoor een flink bedrag op tafel legde. Een drietal spelers kwam: Stefan Savic, Beni Badibanga en Ognjen Grnjatic. Tegen Excelsior waren ze er alle drie nog niet bij en dus moesten anderen voor doelpunten zorgen.

Voordat er een treffer was gevallen, werd Roda al na achttien minuten in het zadel geholpen. Jurgen Mattheij struikelde en wilde voorkomen dat Mitchel Paulissen en met de bal vandoor ging. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf hem een rode kaart nadat hij Paulissen tegen de grond werkte. Uit de daaropvolgende vrije trap verraste Dani Schahin doelman Warner Hahn, nadat Adil Auassar de bal klaarlegde. Spits Schahin kampte dit seizoen lang met een knieblessure en kreeg tegen Excelsior van trainer Yannis Anastasiou de voorkeur boven Athanasios Papazoglou.

Fans van Roda gaven de spelers met dit spandoek instructies over hoe te scoren.

Roda, dat voorafgaand aan het duel al 490 minuten wachtte op een doelpunt, kwam in de extra tijd van de eerste helft ook nog op 2-0 tegen het tiental uit Rotterdam. Paulissen kopte raak na een voorzet van Mikhail Rosheuvel.

Na rust denderde Roda door. De voor Schahin ingevallen Papazoglou tikte na ruim een uur spelen een voorzet van Abdul Ajagun binnen en drie minuten later maakte Paulissen op simpele wijze zijn tweede, al ging Hahn niet vrijuit. Net als bij de 2-0 was Rosheuvel de aangever. Roda tilde het doelpuntentotaal daarmee van acht naar twaalf en ziet weer perspectief in de Eredivisie.

Roda doet door de overwinning de laatste plaats over aan Go Ahead Eagles. De Limburgers hebben zestien punten, drie meer dan de ploeg uit Deventer. Onderin is het flink spannend. ADO Den Haag en PEC Zwolle hebben net als Excelsior zeventien punten, maar komen zondag nog in actie. Sparta Rotterdam staat op achttien punten.