Improductief Roda gewaarschuwd voor kickstart Excelsior

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade - Excelsior van zaterdagavond is een heuse degradatiekraker.

Improductief Roda gewaarschuwd voor kickstart Excelsior
Speelronde: 20
Aftrap: zaterdag 28 januari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Roda JC Kerkrade ving deze speelronde aan als rodelantaarndrager met slechts dertien puntjes. Dat zijn er nog best veel als je bedenkt dat de ploeg pas acht keer scoorde. Excelsior heeft slechts vier punten meer en doet extreem goede zaken met een overwinning.

• Voor Roda JC is het duel met Excelsior de eerste wedstrijd sinds de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev een minderheidsbelang in de club nam. Door de gedeeltelijke overname hadden de Limburgers per direct een bedrag van minimaal een miljoen te besteden en daar werd direct gretig gebruik van gemaakt.

• Roda JC Kerkrade ontving vijftien keer eerder Excelsior in het kader van de Eredivisie. De Limburgers kwamen zevenmaal als winnaar uit de strijd, moesten vier keer een gelijkspel toestaan en erkenden vier keer hun meerdere in Excelsior.

• Met acht doelpunten in negentien wedstrijden is Roda JC bezig aan een historisch improductieve jaargang. Alleen het Excelsior van het seizoen 1972/73 had in dit stadium van het seizoen minder gescoord, namelijk slechts vijf keer.

Op 16 oktober boekte Roda JC Kerkrade op Woudestein een 0-1 overwinning dankzij een treffer van David Boysen.
Op 16 oktober boekte Roda JC Kerkrade op Woudestein een 0-1 overwinning dankzij een treffer van David Boysen.

• Nog meer cijfers die het aanvallende probleem van Roda JC aantonen: de formatie van trainer Yannis Anastasiou wacht al 490 minuten op een doelpunt en scoorde niet met de laatste 56 schoten.

• Excelsior trof in dit Eredivisie-seizoen al zestien keer doel in het eerste half uur, minimaal vijf keer vaker dan alle andere teams. Roda JC scoorde slechts eenmaal in de eerste dertig minuten.

• Bij de Kralingers staan een paar spelers onder contract met een verleden bij Roda JC Kerkrade, zoals Anouar Hadouir, Mike van Duinen, Filip Kurto en Hicham Faik.

• Net als Roda JC is Excelsior de laatste maanden moeizaam op dreef. De equipe van trainer Mitchell van der Gaag zette slechts één van zijn laatste veertien Eredivisie-wedstrijden in winst om.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.