Go Ahead hekkensluiter af door punt tegen genadig Excelsior

Reacties

Excelsior heeft in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles nagelaten verder weg te lopen van de laatste plaats: 1-1. De Kralingers lieten een hele reeks goede kansen onbenut, waardoor de Deventenaren de laatste plaats afstaan aan Roda JC Kerkrade.

Go Ahead hekkensluiter af door punt tegen genadig Excelsior

Go Ahead stond in Kralingen voor de lastige opdracht om de eerste uitzege van het Eredivisie-seizoen te boeken. Na nog geen tien minuten zette Liverpool-huurling Pedro Chirivella de hekkensluiter uit de eerste de beste kans zowaar op koers van die o zo belangrijke overwinning door een voorzet vanaf rechts van de rappe Jarchinio Antonia bij de tweede paal binnen te koppen.

Voor Excelsior was dat geen reden in paniek te raken. De bezoekers gaven achterin zoveel ruimte weg, dat de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag de ene na de andere kans kreeg. Na een paar enorme missers van Fredy, Terell Ondaan en Nigel Hasselbaink, tikte die laatste in de 27ste minuut eindelijk de verdiende gelijkmaker tegen de touwen na een prima actie van Kevin Vermeulen.

Elvis Manu kon op Rotterdams grondgebied niet zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 12 april 2015 (Willem II - Feyenoord 2-2) maken.
Elvis Manu kon op Rotterdams grondgebied niet zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 12 april 2015 (Willem II - Feyenoord 2-2) maken.

Het was voor Go Ahead het sein op zoek te gaan naar de tweede treffer. Verder dan wat schoten van afstand kwam de ploeg van de geschorste trainer Hans de Koning niet. Elvis Manu kreeg in de 63ste minuut wel een serieuze schietkans, maar de voormalig Feyenoorder kreeg de bal niet tussen de palen. In de slotfase maaide Antonia half over de bal bij een counter.

Het was echter vooral Excelsior dat aanspraak maakte op de zege. Theo Zwarthoed moest zich strekken bij een gevaarlijke vrije trap van Ondaan, terwijl Hasselbaink de bal oog in oog met de Go Ahead-doelman twee keer naast schoof. Ryan Koolwijk had de bal vlak voor tijd voor het intikken, maar kreeg zijn voet niet tegen de voorzet van invaller Mike van Duinen.

Voor de derde keer op rij kwam Excelsior niet verder dan een gelijkspel op eigen veld. In dit geval is dat niet eens zo'n heel slecht resultaat, omdat het op basis van betere doelcijfers over ADO Den Haag en PEC Zwolle klimt. Het in Rotterdam veroverde punt betekent voor Go Ahead dat Roda JC op doelsaldo nu laatste staat door de 2-0 nederlaag bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.