Assaidi meteen goud waard voor FC Twente

Oussama Assaidi heeft bij zijn terugkeer in de Eredivisie meteen van zich doen spreken. De aanvaller was bij zijn basisdebuut voor FC Twente matchwinnaar tegen PEC Zwolle (1-2).

Trainer René Hake gaf nieuweling Assaidi, die deze winter een contract tot 2019 tekende in Enschede, een basisplaats in Zwolle. De oud-speler van Liverpool kon al na acht minuten zijn nieuwe teamgenoten in de armen vallen. Een schot van Dylan Seys ketste af op PEC-verdediger Ted van de Pavert waardoor doelman Mickey van der Hart kansloos was.

De Tukkers hielden het initiatief en drukten de thuisploeg naar achter. De Zwollenaren gokten op een snelle uitbraak met Queensy Menig en Kingsley Ehizibue. Het duel kantelde na een half uur. Doelpuntenmaker Seys kopte een bal tegen zijn eigen handen aan maar arbiter Martin van den Kerkhof zag er geen strafschop in. Het was voor PEC wel het teken om het initiatief te nemen. Enkele minuten later was het Menig die na een prachtige voorzet van Ehizibue op prachtige wijze binnenschoot.

De Zwollenaren bleven dominant en kregen op slag van de rust dé kans om op voorsprong te komen. Na een goede kaats met spits Nicolai Brock-Madsen was het Ehizibue die de 2-1 op zijn schoen had. Het was aan doelman Nick Marsman te danken dat beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

Natrappen
Direct na rust leek de wedstrijd definitief in het voordeel van PEC Zwolle te draaien. Bersant Celina werd met nog veertig minuten te spelen met rood van het veld gestuurd. De middenvelder van FC Twente maakte een natrappende beweging richting PEC-middenvelder Danny Holla. In de herhaling werd duidelijk dat Holla eerst op de voet van Celina was gaan staan, maar dit was scheidsrechter Van den Kerkhof ontgaan.

Met een man meer omsingelde PEC het strafschopgebied van de Tukkers en was het eigenlijk wachten op de 2-1. Toch viel de treffer aan de andere kant. Met speciale dank aan Van der Hart. De doelman wilde een terugspeelbal verwerken maar leverde prompt in bij Assaidi. Deze plaatste de bal prachtig over de falende doelman.

Na de treffer van Assaidi, die overigens kort na zijn doelpunt werd gewisseld, was het definitief eenrichtingsverkeer. De Zwollenaren hadden minimaal recht op een puntje maar geraakten zelden door de rode muur. Aanvoerder Bram van Polen was in de slotminuten nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar raakte de bal verkeerd.

Gevarenzone
Door de overwinning behoudt nummer acht FC Twente aansluiting met de subtop. PEC Zwolle blijft als nummer zestien in de gevarenzone.