PEC Zwolle zwalkt dit seizoen bij dodespelmomenten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PEC Zwolle hoopt ten koste van FC Twente het goede gevoel dat ontstond door de zege bij ADO Den Haag vast te houden.

PEC Zwolle zwalkt dit seizoen bij dodespelmomenten
Speelronde: 20
Aftrap: zondag 29 januari, 14.30 uur.
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• PEC Zwolle zette vorige week ADO Den Haag opzij, maar de cijfers liegen niet: de club van trainer Ron Jans begon deze speelronde op de zestiende plaats. FC Twente pendelt al speelrondes lang tussen de subtop en middenmoot.

• PEC Zwolle zette drie van de vorige vijftien thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie in winst om. De confrontatie leverde zeven keer geen winnaar op en vijf keer gingen de Tukkers met de drie punten aan de haal.

• Sinds PEC Zwolle in het seizoen 2012/13 promoveerde naar de Eredivisie won de club slechts eenmaal van FC Twente. Dat was in de voorbije jaargang het geval. In Zwolle werd het 2-1 door treffers van Lars Veldwijk en Ben Rienstra. Namens FC Twente scoorde Hakim Ziyech.

• PEC Zwolle kreeg dit seizoen liefst twaalf tegentreffers uit standaardsituaties, het meest van alle Eredivisie-clubs. Zelf trof de formatie van trainer Ron Jans slechts tweemaal doel uit een doodspelmoment.

Eerder dit seizoen leverde de confrontatie tussen FC Twente en PEC Zwolle in Enschede geen winnaar op: 2-2.
Eerder dit seizoen leverde de confrontatie tussen FC Twente en PEC Zwolle in Enschede geen winnaar op: 2-2.

• Stef Nijland meldde zich afgelopen week in de topvijf van spelers met meeste invalbeurten in de Eredivisie. De spits van PEC Zwolle werd al 83 keer ingebracht. Regillio Simons, een oud-spits van onder meer Fortuna Sittard en NAC Breda, voert deze ranglijst aan met 97 invalbeurten.

• René Hake fungeert voor de vijftigste keer als hoofdtrainer bij een Eredivisie-wedstrijd. De oefenmeester zette tot nu toe negentien duels in winst om, speelde twaalf keer gelijk en moest achttien keer zijn meerdere erkennen in de tegenstander.

• Namens FC Twente scoorden dit seizoen al spelers van negen verschillende nationaliteiten, het hoogste aantal in de Eredivisie. De Deen Joachim Andersen meldde zich afgelopen week als negende nationaliteit op deze lijst dankzij zijn treffer tegen Heracles Almelo.

• Mateusz Klich, die een verleden heeft bij PEC Zwolle, verzilverde dit seizoen al vier strafschoppen en miste nog geen enkele keer vanaf elf meter. Lasse Schöne mocht ook vier keer aanleggen, maar de Ajacied faalde al wel tweemaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.