Categorie-indeling KNVB: nog vijf ploegen in gevarenzone

Reacties

De licentiecommissie van de KNVB heeft dinsdag de nieuwe categorie-indeling bekendgemaakt in het betaalde voetbal. Door de promotie van NEC, FC Twente en FC Den Bosch naar Categorie 2 zitten er nog vijf clubs in de financiële gevarenzone.

Categorie-indeling KNVB: nog vijf ploegen in gevarenzone

De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo zijn ingedeeld in Categorie 1. Dat betekent dat het vijftal zo snel mogelijk moet werken aan financieel herstel.

Roda JC Kerkrade, de enige Eredivisieclub in de zorgwekkende Categorie 1, zal naar verwachting snel de stap maken naar de veilige regionen. De Rus Aleksei Korotaev nam eind januari een aandeel in Roda en is van plan om de club uit Kerkrade op financieel en sportief vlak naar een hoger plan te tillen.

Het 'Korotaev-effect' kon ook nog niet zichtbaar zijn: de licentiecommissie van de KNVB maakte de indeling op basis van de jaarstukken van 2015/16 en de prognosecijfers over 2016/17, zo meldt de voetbalbond.

VVV-Venlo staat momenteel fier aan kop in de Jupiler League en maakt zodoende een goede kans om te promoveren naar de Eredivisie. Achilles’29 is nog niet in een categorie ingedeeld. Het licentieproces ten aanzien van de club uit Groesbeek loopt nog.

Feyenoord, Ajax en PSV zijn opnieuw ingedeeld in Categorie 3, die bestaat uit clubs met een goede financiële huishouding. SC Cambuur is de enige ploeg uit de Jupiler League die deel uitmaakt van Categorie 3.

ADO Den Haag
ADO Den Haag wist onlangs al te melden dat de club opnieuw in Categorie 2 is ingedeeld. De hekkensluiter in de Eredivisie blijft uit de grote financiële problemen door de 2,5 miljoen euro die eigenaar Hui Wang onlangs overmaakte naar Den Haag.

FC Twente, dat de laatste jaren kampte met grote financiële problemen, kreeg eind 2016 te horen dat het zou worden ingedeeld in Categorie 2. De Tukkers moesten bij het negende meetmoment promoveren om de licentie te behouden.

Categorie 3: Ajax, AZ, SC Cambuur, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, SC Heerenveen, PSV en Willem II.

Categorie 2: ADO Den Haag, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV Maastricht, NAC Breda, NEC, FC Oss, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse en FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1: De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.