NEC niet langer financieel zorgenkindje KNVB

Reacties

NEC heeft de kritieke categorie 1 van de KNVB verlaten. Algemeen directeur Bart van Ingen stelt dat de Nijmeegse Eredivisie-club 'financieel gezien langzaam maar zeker in beter vaarwater terecht komt'. NEC stond ruim twee jaar onder curatele bij de bond.

NEC niet langer financieel zorgenkindje KNVB

De KNVB heeft NEC maandag laten weten dat de club terugkeert in de veilige financiële categorie 2. Bij het meetmoment verzamelde de huidige nummer twaalf van de Eredivisie 96 punten, ruim voldoende om niet langer bij de financiële zorgenkindjes van het Nederlandse betaalde voetbal te horen. Het verandert niets aan de sportieve doelstelling: handhaving in de Eredivisie.

'Na een intensieve periode van bezuinigen en financiële herstructurering over alle lagen van de organisatie hebben we een terugkeer naar categorie 2 weten te bewerkstelligen. Daar mogen we als club trots op zijn', zegt Van Ingen (foto, rechts). 'We zijn dus op de goede weg, maar dat houdt niet in dat we er al zijn en dat we de begroting en het spelersbudget direct op gaan schroeven.'

NEC drong in het boekjaar 2015/16 het exploitatietekort met meer dan 2,2 miljoen euro terug van krap 2,5 miljoen naar 264 duizend euro. 'De prognose over het seizoen 2016/17 is dat dit seizoen een klein positief bedrijfsresultaat op zal leveren, met name door commerciële omzetstijging en ingezette kostenbesparingen', zo valt te lezen in de verklaring op de clubwebsite.

Investeerders
Door de terugkeer in de Eredivisie steeg de omzet van het in 2014 gedegradeerde NEC met 3,7 miljoen naar twaalf miljoen euro. De bedrijfslasten groeiden slechts met anderhalf miljoen en bedroegen het afgelopen jaar 10,3 miljoen. In de zomer van 2015 verdiende het 276 duizend euro op de transfermarkt. Bovendien ontving de club een exploitatiebijdrage van 1,3 miljoen euro van een investeerder.

Daar wil Van Ingen in de toekomst vanaf. 'We hebben veel te danken aan onze groep trouwe investeerders de afgelopen jaren, maar we moeten in de toekomst op eigen benen kunnen staan. Doelstelling van onze club blijft om zonder hulp van derden, op eigen kracht een sluitende exploitatie te realiseren en daarbij de sportieve ambities en doelstellingen ook in het oog te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.