ADO onder verscherpt toezicht KNVB: licentie in gevaar

Reacties

De perikelen met United Vansen hebben ook zijn weerslag op de financiële positie van ADO Den Haag. De Haagse Eredivisionist staat inmiddels onder verscherpt toezicht van de KNVB. Als ADO over zes weken geen goedgekeurde jaarrekening kan overleggen bij de KNVB, is zelfs de licentie in gevaar.

ADO onder verscherpt toezicht KNVB: licentie in gevaar

De KNVB had ADO aanvankelijk uitstel verleend, maar de nieuwe deadline liep woensdag af. De club kreeg daarom een boete van tienduizend euro, is teruggezet naar categorie 1 van de licentiecommissie en kreeg een nieuwe inlevertermijn van zes weken. De vraag is of die wel haalbaar is door de rechtszaak die vandaag dient tegen United Vansen bij de Ondernemerskamer.

Er was meer slecht nieuws voor ADO, want Kyocera, de naamgever van het stadion van de Eredivisionist, stopt over twee maanden als sponsor van de club uit de Hofstad.

In de rechtszaak tegen United Vansen eist ADO drie dingen. Een verzoek om de aandelen van United Vansen door een ander te laten beheren, het aanstellen van een onafhankelijke commissaris die de functie van Wang als voorzitter van de rvc overneemt en het ongedaan maken van de aanstelling van nieuwe bestuurders (twee Chinese directeuren) en commissarissen. Een aanvullende eis van de commissarissen is dat Wang wordt geschorst als lid van de rvc.

Dossier ADO Chinese soap bij ADO

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.