Castelen vertrekt bij Western Sydney Wanderers

Reacties

Romeo Castelen vertrekt bij Western Sydney Wanderers. Onduidelijk is nog wat de 33-jarige aanvaller nu gaat doen. Kraakhelder is wel dat hij bij de Australische club altijd in de herinnering zal blijven door een speciale hattrick.

Castelen vertrekt bij Western Sydney Wanderers

Bijna pakte de Western Sydney Wanderers dit jaar immers de Australische titel. In de finale bleek uiteindelijk Adelaide United te sterk. Maar vooral de manier waarop Castelen zijn  ploeg naar die eindstrijd had geleid maakte indruk. Een 3-0 achterstand werd tegen Brisbane Roar goedgemaakt en mede door een hattrick van Castelen werd er na verlenging met 5-4 gewonnen.

Hoewel de ultieme beloning dus uitbleef, zegt Castelen volop genoten te hebben van zijn twee seizoenen in Australië. In die tijd kwam de voormalige aanvaller van ADO Den Haag, Feyenoord, Hamburger SV, Volga (Rus) en RKC Waalwijk tot 53 duels en elf treffers.

'Ik ben enorm blij dat ik een grote rol bij deze club heb kunnen spelen en de mensen in Australië mijn kwaliteiten heb kunnen tonen', aldus de tienvoudig international (op de foto voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met Armenië in 2005). 'Om het respect van onze fans te verdienen, dat was geweldig. Het is een geweldige reis geweest. Ik heb enorm van mijn tijd hier genoten, maar nu gaan we verder kijken', aldus de aanvaller, die vorig jaar nog tot Speler van het Jaar werd verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.