Castelen held na thriller: 'Zonde dat stadion beetje klein was'

Reacties

Romeo Castelen was zondag de grote man bij Western Sydney Wanderers. Zijn hattrick in de thriller tegen Brisbane Roar (5-4 na verlenging) was goed voor de finale om de Australische landstitel.

Castelen held na thriller: 'Zonde dat stadion beetje klein was'

Western Sydney Wanderers leek na 23 minuten de slag om een plaats in de finale om de Australische titel te gaan verliezen. Brisbane Roar had al een 3-0 gat geslagen. Maar onder aanvoering van de 32-jarige Castelen begon de ongekende inhaalrace.

In de 26ste minuut gaf hij met de 1-3 zijn ploeg weer hoop. Na bijna een uur zag het er allemaal een stuk anders uit, want de oud-international bracht met zijn derde goal van de avond de 4-3 op het scorebord. Jamie Maclaren hielp met zijn gelijkmaker Brisbane Roar aan een extra kans, maar de 5-4 van Dario Vidosic besliste de halve finale in de verlenging in het voordeel van Western Sydney Wanderers.

'De instelling van de jongens was ongelooflijk', zei Castelen na afloop. 'We hebben eraan gewerkt. We geven nooit op, we houden altijd het vertrouwen en dat hebben we nu laten zien.'

'Je kan het vergelijken met een grote wedstrijd in Europa. Alleen jammer dat het stadion een beetje klein was', refereerde Castelen aan de aanstaande nieuwbouw van het Parramatta Stadium, dat in huidige staat twintigduizend man kan herbergen. 'Maar de sfeer voelde vandaag aan alsof er vijftigduizend man zaten.'

In de finale op 1 mei wacht Adelaide United, dat vrijdag met 4-1 te sterk was voor het Melbourne City FC van trainer John van 't Schip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.