Carragher maakt gehakt van Bailly na uitspraak over United: 'Totale onzin'

Reacties

Eric Bailly vindt dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen bij Manchester United. De Ivoriaanse verdediger heeft het idee dat Engelse spelers werden voorgetrokken bij de Premier League-grootmacht. Die uitspraak is hem op kritiek komen te staan van Jamie Carragher.

Carragher maakt gehakt van Bailly na uitspraak over United: 'Totale onzin'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Bailly vertrok eind augustus op huurbasis naar Olympique Marseille, nadat hij vorig seizoen nog maar nauwelijks aan de bak was gekomen bij United. In aanloop naar het Champions League-duel van Marseille met Tottenham Hotspur van woensdagavond blikte de voormalige miljoenenaankoop nog één keer terug op zijn periode op Old Trafford en kwam tot een opvallende conclusie.

'De club zou niet de voorkeur moeten geven aan Engelse spelers en iedereen een kans geven', zei Bailly, die in 2016 voor veertig miljoen euro overkwam van Villarreal. 'Ze zouden de concurrentiestrijd in de kleedkamer moeten bevorderen. Ik had altijd het gevoel dat de prioriteit lag bij de Engelse international. Dat gebeurt niet bij Chelsea of andere grote Premier League-clubs.'

De uitspraken van Bailly, die leek te doelen op Harry Maguire, werden massaal opgepikt door Engelse media en bewogen Carragher ertoe met een reactie te komen op Twitter. 'Totale onzin. Eric Bailly was constant geblesseerd en was slecht in de wedstrijden die hij speelde. Daarom blijven ze spelers kopen om hem te vervangen! Harry Maguire is een beter speler', aldus de Sky Sports-analist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag
Overigens is Bailly ervan overtuigd dat dergelijke praktijken onder Erik ten Hag verleden tijd zijn. 'Als spelers een basisplaats voor lief nemen, maakt dat het team zwakker. Gelukkig heeft Ten Hag veel karakter, ik hoop dat hij die dynamiek kan veranderen', zei Bailly, die naar eigen zeggen ook niet hoefde te vertrekken van de Nederlandse manager, die hem in de voorbereiding een kans gaf.

'Ik had mijn spullen al gepakt, omdat ik van plan was te vertrekken, maar hij zei dat hij wilde dat ik bleef, omdat hij iedereen minuten zou geven. Ik besloot de voorbereiding mee te draaien bij United en hij hield zich aan zijn woord, maar ik wil niet af en toe spelen. Ik wil elke week spelen en me belangrijk voelen, ik wil mijn zelfvertrouwen terugkrijgen.' Bij Marseille hoopt Bailly dat te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. Bailly
Meer over E. Bailly
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.