Cambuur heeft talisman Ogbeche terug voor duel met RKC

Reacties

SC Cambuur kan vrijdagavond 20.00 uur thuis tegen RKC Waalwijk een grote stap zetten richting lijfsbehoud in de Eredivisie. De Leeuwarders kunnen tegen RKC beschikken over een vrijwel complete selectie, wat inhoudt dat ook Bartolomew Ogbeche weer van de partij is.

Cambuur heeft talisman Ogbeche terug voor duel met RKC

Ogbeche liep in zijn derde wedstrijd voor Cambuur een hamstringblessure op, maar kan tegen RKC weer aantreden. 'Een hele wedstrijd zit er voor hem nog niet in, maar hij heeft een dikke week voluit getraind en staat er goed voor', licht trainer Dwight Lodeweges toe aan Voetbal International. Ook Michiel Hemmen heeft stappen voorwaarts gezet in zijn herstel. De Zaandammer lijkt net als vorige week tegen Ajax op de bank te beginnen. Martijn Barto, die zondag tegen Ajax de 1-1 maakte, behoudt daardoor zijn basisplaats.

Lodeweges erkent het belang van het duel met RKC. Cambuur slaat bij een zege een gat van zeven punten met RKC, dat zestiende staat. 'We zijn dan nog niet helemaal veilig, maar als we winnen maken we het onszelf een stuk gemakkelijker. Dat we nu al zo'n stap kunnen zetten richting lijfsbehoud is een groot compliment voor iedereen', vervolgt Lodeweges.

De voortekenen voor Cambuur zijn gunstig, wat de club is al vijf duels op rij ongeslagen en is thuis ijzersterk. Liefst 27 van de 31 punten behaalden de Friezen in hun eigen stadion. 'We hebben tot nu toe thuis alleen van de topclubs verloren', verwijst Lodeweges naar de nederlagen tegen Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente.

Lodeweges kan tegen RKC niet beschikken over de geblesseerden Erik Bakker, Oliver Feldballe en de geschorste Jody Lukoki. FC Utrecht-huurling Bob Schepers lijkt de logische vervanger voor laatstgenoemde. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.