Camacho leidt Málaga naar zege bij Celta de Vigo

Málaga heeft een zeer belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud geboekt. Op bezoek bij Celta de Vigo was Ignacio Camacho goud waard (0-2).

De middenvelder was voor rust twee keer trefzeker. In de 24ste minuut reageerde doelman Yoel niet adequaat op een doelpoging van Duda en profiteerde Camacho in de rebound. Acht minuten later was het opnieuw raak, dit keer kopte hij binnen op aangeven van Duda.

Vanaf de 65ste moest moest Málaga - waar Nordin Amrabat een basisplaats had en Mounir El Hamdaoui de hele wedstrijd aan de kant bleef - verder met tien man. Duda kreeg rood na een overtreding op Rafinha, maar ook met een man minder hielden de bezoekers stand.

Het bleef 0-2 en daarmee komt Málaga op 32 punten uit 29 duels, waar het nu twaalfde is. Toch is de voorsprong op Real Valladolid en UD Almería slechts zes punten. Zij staan achttiende en negentiende, posities die aan het einde van het seizoen degradatie betekenen.