Real Madrid met zege op zak richting Clásico

Reacties

Real Madrid heeft op bezoek bij Málaga met 1-0 gewonnen. Cristiano Ronaldo was weer eens het goudhaantje bij de Spaanse koploper.

Real Madrid met zege op zak richting Clásico

Met Nordin Amrabat in de basis en Mounir El Hamdaoui op de bank begon Málaga aan het duel met de lijstaanvoerder. Na 23 minuten kwamen de Madrilenen op voorsprong. Gareth Bale vond met een fraaie crossbal zijn ploeggenoot Ronaldo, die naar binnen sneed en de bal met een droge knal in de verre hoek schoot. Voor Ronaldo was het al zijn 25ste competitiegoal van het seizoen en zijn dertiende in twaalf confrontaties met Málaga, dat nu op Sevilla (vijftien goals) na zijn favoriete tegenstander is. In zijn 36ste officiële duel van dit seizoen liet Ronaldo bovendien al zijn 39ste treffer aantekenen.

Even later was er een teleurstelling voor Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti. Vanwege een botsing met Ronaldo moest Karim Benzema, de man in vorm de laatste weken, geblesseerd naar de kant. Onduidelijk is nog hoe ernstig zijn blessure is. Angel dí María was zijn vervanger, ondanks het verzoek van de Argentijn eerder deze week om niet te spelen. Bij een gele kaart zou hij immers een schorsing oplopen en de cruciale Clásico tegen Barcelona van volgende week zondag missen. Dat duel is in Madrid.

In de tweede helft werd ondanks de invalbeurt van El Hamdaoui niet meer gescoord, waardoor de voorsprong van Real Madrid op Barcelona zeker voor een dag – de Catalanen spelen zondag – zeven punten is. Atlético Madrid, dat later vanavond aantreedt tegen Espanyol, staat op zes punten. Real is nu dertig wedstrijden achtereen ongeslagen in de Spaanse competitie, waardoor het record van Leo Beenhakker (34 in 1988/89) steeds dichterbij komt.

Real treedt dinsdag ook nog in de Champions League aan. Dan kan Ancelotti waar nodig spelers sparen. Het eerste duel bij Schalke 04 werd immers met 1-6 gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.