Callejón en Higuaín nemen Napoli bij de hand in Cesena

Met Jonathan de Guzman en Dries Mertens in de basis heeft Napoli zich dankzij een 4-1 overwinning op bezoek bij Cesena op de derde plaats naast het Lazio van Stefan de Vrij en Edson Braafheid geschaard. Zoals zo vaak namen José Callejón en Gonzalo Higuaín de ploeg van trainer Rafael Benítez met hun trefzekerheid bij de hand.

In het uitduel met de nummer negentien van de Serie A moest Napoli-doelman Rafael Cabral regelmatig zijn handen uit de mouwen steken. De Guzman en consorten leek daarom een lastige avond te wachten te staan, maar dankzij de koelbloedigheid van Callejón en Higuaín boekte Napoli zijn eerste uitzege sinds 9 november. Lazio blijft de club uit Zuid-Italië daardoor alleen voor op basis van een beter doelsaldo.

Al bij rust was duidelijk dat Napoli 2015 zou starten met een overwinning. Na een half uur profiteerde Callejón van chaos in de Cesena-defensie door een afvallende bal in het doel te rammen, vier minuten voor rust ontsnapte Higuaín na een pass van Marek Hamsik aan de buitenspelval en omspeelde de 27-jarige spits doelman Nicola Leali. Nadat de Argentijn in de tweede helft op zijn beurt Hamsik bediende en daarna zelf voor het slotakkoord zorgde op aangeven van Mertens was de buit echt binnen.

Franco Brienza schonk Cesena een kwartier voor tijd nog de verdiende eretreffer, maar het neemt niet weg dat het belang van Callejón en Higuaín voor Napoli als een paal boven water staat. De twee aanvallers scoorden elk negen keer in competitieverband en hoeven op de topscorerslijst alleen Juventus-aanvaller Carlos Tévez (tien goals) boven zich te dulden. Het vormt de basis voor Napoli in de strijd om de derde plaats, die recht geeft op de voorronden van de Champions League.