Calderwood: 'Higdon kan nieuwe Jack de Gier worden'

Met Michael Higdon verzekerde NEC zich maandag met de Schotse topscorer en Speler van het Jaar van het voorbije seizoen. In dienst van Motherwell maakte de 29-jarige spits liefst 26 goals.

Calderwood: 'Higdon kan nieuwe Jack de Gier worden'

'Zo veel goals in de Eredivisie zal hij niet maken. Maar als Michael er voor NEC zeventien of achttien maakt, heeft hij het fantastisch gedaan', reageert voormalig NEC-coach Jimmy Calderwood tegenover Voetbal International.

De voorbije zes seizoenen zag de Schotse oefenmeester de 1 meter 88 lange Higdon veelvuldig aan het werk in zijn vaderland. Gerekend over alle competities scoorde hij in 229 wedstrijden 81 keer.

'Michael is een échte spits. NEC moet niet verwachten dat-ie negentig minuten van links naar rechts holt. Hij is wat statisch, maar groot en fysiek enorm sterk. En zijn eerste balcontact is altijd goed. In het systeem van Alex Pastoor, met twee buitenspelers, zal Higdon goed passen.'

'In mijn optiek kan hij bij NEC uitgroeien tot een publiekslieveling. Zoals Jack de Gier dat was in mijn periode in Nijmegen. Als speler heeft Michael denk ik niet het maximale uit zijn carrière gehaald. Maar bij Motherwell heeft hij wel aangetoond bijna iedere kans te benutten. Dat is niet iedere spits gegeven.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen