Gentenaar staat voor terugkeer naar noodlijdend NEC

NEC staat op een kruispunt. Na een dramatische serie met negen nederlagen in de laatste tien wedstrijden, neemt in Nijmegen de belangstelling voor de club snel af. Bovendien moet NEC met beperkte middelen een behoorlijk deel van de selectie vervangen.

Gentenaar staat voor terugkeer naar noodlijdend NEC

De technische leiding is begonnen met het aantrekken van clubman Dennis Gentenaar. De Nijmeegse doelman stond afgelopen maandag op het punt een eenjarig contract te tekenen in De Goffert, waar hij in 2005 vertrok om een avontuur bij Borussia Dortmund aan te gaan.

'Vorige week heb ik een gesprek gehad met technisch directeur Carlos Aalbers en toen is me een aanbieding voorgelegd', aldus de 37-jarige keeper in Voetbal International. 'Daar moest ik begin deze week op reageren. Je denkt altijd wel aan een terugkeer, maar op mijn leeftijd houd je daar geen rekening meer mee. Ik hoop dat we eruit komen.'

Gentenaar heeft nog een doorlopend contract bij Almere City FC, maar daar is het hem slecht bevallen en hij mag gratis vertrekken. 'Dat klopt, NEC hoeft niet voor me te betalen.' Gentenaar wordt de opvolger van Gábor Babos, die tweede keeper wordt bij NAC Breda.

In Nijmegen treft Gentenaar een andere club aan dan hij acht jaar geleden verliet. Destijds zat NEC in de lift omhoog. Waar nog niet zo lang geleden werd gedacht over uitbreiding van het stadion, dreigt De Goffert nu leeg te stromen. Naar verluidt vijftienhonderd seizoenkaarthouders hebben hun abonnement niet verlengd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen