NEC haalt onervaren Stuttgart-aanvaller naar Nijmegen

NEC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Christoph Hemlein. De 22-jarige vleugelspits komt transfervrij over van VfB Stuttgart en tekent in Nijmegen een contract tot medio 2016.

NEC haalt onervaren Stuttgart-aanvaller naar Nijmegen

Hemlein speelde vorig seizoen drie keer voor de hoofdmacht van Stuttgart, maar kwam tot dusver overwegend uit in het tweede elftal van Die Schwaben, voor wie hij op 22 oktober 2011 zijn officiële debuut in de Bundesliga maakte.

Hoewel Hemlein dit seizoen voornamelijk actief was op het derde niveau in Duitsland, denkt technisch directeur Carlos Aalbers dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor de ploeg van trainer Alex Pastoor.

'We zijn er van overtuigd dat Christoph met zijn kwaliteiten iets kan toevoegen aan NEC. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook door zijn dynamische spel en zijn wil om te winnen', aldus Aalbers op de clubwebsite.

Hemlein zelf twijfelde geen moment toen NEC zich meldde. 'Ik ben verheugd bij NEC de kans te krijgen om op het hoogste niveau te gaan spelen. De Nederlandse Eredivisie staat bekend om het feit dat jonge spelers zich hier optimaal kunnen ontwikkelen. Na een goed gesprek met Carlos was mijn beslissing snel gemaakt.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen