NEC ziet na Platje ook Ten Voorde naar buitenland gaan

In navolging van Melvin Platje gaat Rick ten Voorde na zijn verblijf bij NEC zijn heil over de grenzen zoeken. De 22-jarige aanvaller verkast naar de Duitse tweedeklasser SC Paderborn.

NEC ziet na Platje ook Ten Voorde naar buitenland gaan

Ten Voorde verbindt zich voor drie jaar aan SC Paderborn, dat afgelopen seizoen middenmoter was in de Tweede Bundesliga. De aanvaller speelde in Nederland ook voor FC Emmen, NAC Breda en RKC Waalwijk.

Met het vertrek van Platje, hij tekende voor twee jaar in Azerbeidzjan bij Neftchi Bakoe, en ten Voorde heeft NEC afscheid genomen van twee aanvallers die niet hoefden te rekenen op een hoofdrol in Nijmegen.

Technisch directeur Carlos Aalbers prijst zich gelukkig met de winst. 'We hebben hen nu voor een behoorlijk bedrag kunnen verkopen. Dit is voor NEC economisch gezien goed, maar tegelijkertijd besef ik dat het op voetbalgebied de noodzaak voor het aantrekken van aanvallers extra vergroot.'

Op dat punt incasseerde NEC een flinke domper. 'We hebben de afgelopen dagen een grote tegenvaller gehad omdat een spits ons de toezegging heeft gedaan naar NEC te komen, maar alsnog op het laatste moment voor het grote geld koos', aldus Aalbers.

Guyon Fernandez is nog wel een kandidaat. De aanvaller, die met NEC-trainer Alex Pastoor werkte bij Excelsior, ligt met zijn huidige werkgever Feyenoord in de clinch over zijn toekomst. De Rotterdammers zien voor de spits geen plaats meer in de selectie, ondanks een doorlopend contract. Eerdere aanbiedingen van andere clubs werden door Fernandez terzijde geschoven.

(Beluister ook het radiofragment 'Feyenoord heeft juridisch gezien geen poot om op te staan')

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen