Platje kiest voor zeer lucratief avontuur in Azerbeidzjan

Melvin Platje (24) heeft zijn opmerkelijke overstap van NEC naar Neftchi Baku maandag afgerond. De kampioen van Azerbeidjan betaalt bijna twee ton voor de spits, die nog een contract voor een jaar had in Nijmegen.

Platje kiest voor zeer lucratief avontuur in Azerbeidzjan

Platje werd vorig seizoen clubtopscorer met negen goals, maar was niet altijd zeker van een basisplaats. Daarover deed hij publiekelijk zijn beklag. Nu wacht hem dus een heel nieuw avontuur.

'Ik zeg tegen mijn spelers altijd dat ze tot hun 23ste niet voor het geld mogen kiezen', legt zaakwaarnemer Winnie Haatrecht uit tegenover Voetbal International. 'Maar als ze wat ouder zijn, moeten ze ook over hun leven na het voetbal gaan nadenken.'

'Melvin kan nu netto vier, vijf keer meer gaan verdienen dan bij NEC. En met bonussen erbij loopt dat bedrag nog verder op. Met zo'n voorstel kun je twee dingen doen: daar heel negatief over doen of je eens gaan informeren. Dat laatste hebben we gedaan.'

Platje treft in de voormalige Sovjetstaat waarschijnlijk een oude bekende: Leroy George (26), van wie het contract bij NEC net afgelopen is. De buitenspeler is in verregaande onderhandeling met FK Qarabag. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen