CAF voelt weinig voor uitstel Afrika Cup

Reacties

De Marokkaanse regering wil dat het toernooi om de Afrika Cup, dat plaats heeft in januari 2015, wordt uitgesteld vanwege de ebola-epidemie. Het organiserende land heeft dat verzoek ingediend bij de Afrikaanse voetbalbond CAF. Die ziet niets in dat voorstel.

CAF voelt weinig voor uitstel Afrika Cup

'CAF zal met de Marokkaanse regering praten, maar de Afrika Cup zal niet verplaatst worden', meldde een woordvoerder van de Afrikaanse voetbalbond. 'Er is gesproken met de Wereldgezondheidsorganisatie en diverse experts. Sinds de eerste editie van de Afrika Cup in 1957 is het toernooi nog nooit uitgesteld.'

Marokko gaf vorige maand al opdracht om de risico's van de verspreiding van het virus, ten tijde van een groot evenement, te onderzoeken.

Volgens staatspersbureau MAP gaat een delegatie van het Marokkaanse ministerie van Sport volgende week in gesprek met de CAF. Het ebolavirus heeft inmiddels duizenden mensen het leven gekost, met name in Guinee, Liberia en Sierra Leone.

De eindronde van het Afrikaans kampioenschap heeft vooralsnog plaats van 17 januari tot 8 februari.De speelsteden zijn Tanger, Marrakech, Agadir en Rabat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.